Fantasy / Sagobild

Hur går det till?

En fantasy / sagobild är ett konstverk i sig, och en unik bild som bara du har.

Den är skapad bara för Dig.

Det går till så att man bestämmer ett tema. Det kan vara ett tema ur en saga, en älva, en ängel osv.

Man kan också göra en bild väldigt personlig och ha med detaljer, tex vissa djur som personen känner varmt för. Eller något helt annat.

Jag tycker om att skapa bilder som ser verkliga ut trots att det är fantasy men gör även bilder i mycket färger och detaljer som barn brukar tycka om. Exempel på en sådan bild ses i galleriet. (Liten flicka som sjöjungfru)

För att det ska bli rätt känsla i bilden är det också viktigt att modellen har rätt outfit för temat.

Det behöver inte vara en barnbild. Jag har gjort väldigt många bilder där vuxna är huvudpersonen.

När temat är bestämt så träffas vi och jag fotograferar personen i lite olika poser som passar temat.

Fotograferandet tar inte mycket mer än ca 30 min.

OBS! Jag kan även jobba med en bild som du fotat själv, eller som någon annan fotat. Men då behöver jag ett skriftligt godkännande av fotografen att manipulera bilden. Och bilden måste vara högupplöst och av god kvalitet. Så har jag gjort till många fotografer tex.

När jag sen ska jobba med bilden så börjar jag med att frilägga personen från bakgrunden i bilden.

Sen använder jag mig av andra fotografier och bygger upp en ny bakgrund, lägger till detaljer som passar, och jobbar in dom i bilden så att det ser bra ut. Jag jobbar mycket med modell, bakgrund och detaljer för att de ska smälta in och se ut som att de tillhör bilden. Det är mycket som ska stämma för att resultatet ska bli bra.

Ibland blir det väldigt stora arbeten så jag vill ha ca 2 veckor på mig att skapa bilden.

Se exempel nedan.

Den ursprungliga bilden och den färdiga bilden.

När jag fotar för att sen frilägga modellen från bakgrunden så spelar platsen inte  någon större roll. Men det bör vara på ett ställe där jag känner att friläggningen av bakgrunden går att göra på ett bra sätt.

Det här är Jesper. Honom fotade jag på gården. Så det gick på 10 min. Jag fotade 3 olika poser, och valde sedan ut den posen som passade bäst.

Jag har arbetat med väldigt många detaljer i bilden. Och bakgrunden är uppbyggd av en mängd olika foton. Till den här bilden har jag använt mig av köpta stockbilder.

Det här är en bild på två systrar. Här har jag inte använt mig av olika detaljer i bilden. Utan enbart bytt bakgrund och lagt till lite solljus. Målat dit lite hår som försvann vid friläggningen. Och skapat en kärleksfull stämning.

Till den här bilden har jag enbart använt mig av egna fotade bilder.

Är det något du skulle vilja ha?

En helt unik bild. Något för barnkammaren, eller kanske en present till någon du tycker om.
  • Pinterest Social Icon
 © Cindy Grundsten 2018